Get Adobe Flash player

Ziyaret Saatleri

Merkezimiz her gün 08:00-17:00 saatleri arasında halkımızın ziyaretine açıktır. Toplu ziyaret için, randevu taleplerinizi bilimmerkezi@odemis.bel.tr adresine iletebilirsiniz.

Nedir?

Bilim ve teknoloji merkezleri her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturmak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek üzere tasarlanmış deneysel ve uygulamalı merkezdir.

Bilim merkezimiz, kişilerin tüm duyularına hitap eder ve isteyene okuyarak, isteyene dinleyerek, isteyene uygulayarak yani dokunarak öğrenme fırsatı sunuyor. Bilim merkezimizin amacı tüm bilgileri tam anlamıyla vermek değil, kişilerin bilime karşı olan ilgilerini artırmak ve dikkatlerini çekebilmektir.

Kısaca, merkezimiz duyular yoluyla sezgiyi harekete geçirir ve yaratıcılığı kışkırtır.

Bilime katkısının yanı sıra, Ödemiş ve çevresinin tarih ve kültürünü de sergileyecektir.

Bilim ve sanatın birlikteliğidir. Çünkü bilimsel bilginin sunulması yaratıcılık ve sanatsal bir bakış açısı gerektirir.

Merkezimiz, günlük olaylara bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşabilme yönünde bir ufuk açacaktır. Herkesin yaratıcı düşünebileceğini ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebileceğini gösterecektir.

Özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına katkı sağlayacaktır.